Wednesday, June 17, 2009

Orasul meu

For the English version of this post, go here.

La initiativa peticelelor (desi cu mare, mare intarziere), pun aici poze cu locurile preferate din orasul meu. Mi-a luat ceva timp pentru ca am vrut sa fac poze cu manutza mea, la lucruri asa cum le vad eu, si a trebuit sa astept o vreme ca sa fie soare. Ca doar asa le vad eu intotdeauna: cu soare!

In ordinea departarii de casa, puteti admira:

Biblioteca judeteana, un colt dintr-o cladire frumoasa foc. Si anume Palatul Culturii, despre care puteti afla mai multe aici.

Imi place la biblioteca. Se nimereste cateodata sa ies cu un rucsac plin de carti si cu tot avantul intelectualicesc de care pot da dovada, ca sa ma intampine in curte muzica unui cor, de la etajele de sus, unde se fac repetitii. Si cum sa nu te patrunzi de constiinta rolului divin al cartilor? ;D

Tranzit: locul unde se bea bere, se mananca pizza de marimea unui sens giratoriu modest, se barfeste, se fac si se asculta confesiuni, se fac si se desfac relatii... si se admira pe furis bikeri secui ;)
Casa mea. Inca de la 16 ani obisnuiam sa stau pe banca in parc cu prietena mea, uitandu-ne ore in sir la mansarda acestei case. Ne doream sa locuim acolo "cand crestem mari". E, am crescut, si tot visam la mansarda aia. Am urmarit-o atata ca parca simt deja ca-i a mea.
Art & Hobby- singurul magazin de profil din oras. As putea sa locuiesc in el.
Cetatea, bineinteles. Sau mai bine zis unul din bastioane:
Facultatea unde m-am informat, inspirat si enervat 6 ani de zile:
Drumul spre casa, de-a lungul unui zid al cetatii. Urmat timp de 5 ani de zile, dupa fiecare sesiune de informare, inspiratie sau enervare la facultate:
Biblioteca Teleki, despre care puteti citi aici.
Ma fascina bufnita aia de la poarta cand eram copil, ma uitam indelung la ea de fiecare data cand treceam pe acolo:
Si, dupa un circuit complet, acasa la mine, unde-i comod si mic si dezordonat si relaxant:
Si astea sunt locurile mele preferate. Sper ca v-am distras atentia destul incat sa uitati de intarziere ;)

4 comments:

Bejenaru Gabriela said...

din imaginile pe care tu le-ai postat orasul tau este frumos,si am vazut ca ia si o pisicuta

Ela said...

Ce frumos ai scris de locurile dragi tie!M-am simtit tare bine in aceasta plimbare ,cu tine!Acum imi doresc sa-ti cunosc orasul!
Ela

...tiktakro... said...

woww! sa stii ca am zoom-uit fiecare pozulita si tot nu am aflat numele orasului tau din Falushtain ;).
Mi-ar place sa locuiesc acolo , chiar si la mansarda ( sa ascult ploaia;) ) sa fac cumparaturi in hooby creativ si apoi sa stau in parc, cu tine pe o banca in povesti ore intregi...sarim peste faza cu bikerii, nu prezinta interes :))
Si neaparat as vrea sa vad in detaliu si sa citesc - intr-un alt articol, evident -povestea acelui tapet/peretar in latina pe fundal bleumarin din ultima poza , in dreapta jos . Ai lucruri atit de frumoase la tine in camera, parca ar fi camera mea din tinerete ;)

Marcelo said...

Oac Oac zice: Ce bine ce bine! Ce minunat!!!
Ce frumos oraşul tău, Anca, şi ai talent la fotografiat, bravo :)